GINOP-1.2.8-20-2020-00719 – Admatis üzleti és technológiai megújítása

Projektadatok: 

 

Kedvezményezett neve: Admatis Kft. 

Projekt címe: Admatis üzleti és technológiai megújítása 

Vissza nem térítendő támogatás összege: 6,13 millió forint 

Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 14,3 millió forint 

Támogatás mértéke: 70 % 

Projekt azonosítója: GINOP-1.2.8-20-2020-00719 

Projekt kezdete: 2020.03.12. 

Projekt befejezése: 2021.05.30. 

 

A projekt tartalma: 

A projekt keretében kétféle fejlesztést kívánunk megvalósítani, amelyek egymással szinergiában vannak, kiegészítik egymást és nem is lehet ezeket egymás nélkül elképzelni. 

 

Egyrészt a hatékony működés eléréséhez szükség van szervezetfejlesztésre. A cég elérte azt a méretet, ahol ad-hoc feladatkiosztással, számonkéréssel, nem lehet működni. A fejlesztéshez külső, tanácsadó cég segítségét vesszük igénybe, aki “Stratégiai és üzleti tervezést” és “Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálását” fog nálunk végezni. Mindkét terület nagyon fontos. Eddig elsősorban mérnöki szemlélet uralkodott a cégen belül és ez most kiegészül/átalakul egy sokkal inkább profitorientáltabb, professzionálisabb szervezeti struktúrává. A munkatársak folyamatos képzése is kiemelt fontosságú, ezért Microsoft Project szoftver oktatást és angol nyelvoktatást is megvalósítunk a projekten belül. A szoftver a projektek felépítésében nyújt hatalmas segítséget, valamint a nyomonkövethetőséget is biztosítja. A cég nemzetközi környezetben működik, így az angol nyelvtudás minél magasabb szintű ismerete elengedhetetlen. 

 

Másrészt fejleszteni kívánjuk az informatikai eszközparkunkat, a tisztaszobánk tisztaságát biztosító speciális légszűrő berendezéseinket, a tervező szoftver kapacitásunkat és magát az épületet, ahol működünk. Az épület fejlesztése elengedhetetlen, hiszen a korszerű villanyhálózat, vízhálózat kiépítése nem várathat magára, a klímaberendezéseink beszerelése is létkérdés, a tető és vízszintes határolószerkezetek szigetelése pedig óvja a környezetet. A tisztaszobánkba 3 darab speciális levegőszűrőt kívánunk elhelyezni, amellyel biztosítható lesz az ISO8-as pormentesség. Ez minden űrprojektnél alapvető fontosságú, hiszen a vevők minden alkatrész pormenetesen kérnek leszállítani, mert náluk is tisztaszobában történik az integrálás. A hőszigetelő paplanok tervezéshez szükségünk van tervezőszoftverekre is, illetve az ezekhez szükséges laptopokra is. A hatékony kommunikációhoz amúgy is, de a koronavírus idején pedig kiemelten fontos az online térben való hatékony megjelenés, így a tárgyalónkba egy nagy TV-t is beszerzünk a kivetítéshez. 

 

A két terület párhuzamos fejlesztésével egyrészt hatékonyabban tudunk majd működni, így a dolgozói létszámot fenn tudjuk majd tartani, másrészt a vírus által keltett turbulenciából való kilábalás után egy már fejlettebb technológiával tudunk a vevőink rendelkezésére állni, így hisszük, hogy hosszútávon jó befektetést hozunk létre.